Chlebové smaženky
Následující specialitku mě naučil před mnoha lety můj kamarád Pavol R., za což mu nikdy nepřestanu být vděčná.
Připravíme si krajíčky chleba, může být i trochu tvrdší. Rozšleháme si vajíčko na talíři - množství odhadnete, až získáte zkušenost. Můžete ho trochu osolit a přidat třeba malinko sladké papriky - nebo taky ne. Chleba osmažíme na pánvi nebo opečeme v troubě z jedné strany - ne moc, něco mezi rozpečeným chlebem a topinkou. Potom druhou stranou, tou neopečenou, namočíme chleba do vajíčka a chvilku ho necháme "nasávat". Jak dlouho, to záleží, jak je chleba čerstvý. Tvrdší krajíce necháme máčet déle. Potom velmi rychle a krátce položíme chleba namočenou stranou na pánev a prakticky ihned dáme pryč - pokud připravujeme jídlo v troubě, dáme ho zapéct pochopitelně v "normální" poloze, t.j. vajíčkem navrch, a to tak, že zapneme jen vrchní ohřev (mám na mysli elektrickou troubu, s plynovou to neumím). No, a to je všechno. :-)
Jo, ještě pro kolik osob - to je těžké, tohle jídlo mizí rychleji, než ho stihnete vyrábět, takže je těžké to spočítat.
Kam dál?
Fotogalerie andulek na hlavní stránce
Moje články na blogu v Openmlm
—————