Archiv článků

29.04.2009 15:48

Dámské parfémy SAY International

  DÁMSKÉ PARFÉMY SAY INTERNATIONAL Dámské parfémy Vždycky jsem si myslela, že nemám ráda sladké vůně, ale když jsem začala používat parfémy SAY, zjistila jsem, že naopak sladké vůně jsou jediné, které mám ráda. V současné době používám parfém Elite (318), a to zejména při...

Celý článek

—————

29.04.2009 15:46

Pánské parfémy SAY International

  PÁNSKÉ PARFÉMY SAY INTERNATIONAL Pánské Eau de Parfémy (číslo parfému - jméno parfému - skupina vůní) Parfém č. 401 - Fantasy - orientálně-svěží Parfém č. 402 - Spark - chyprově-svěží Parfém č. 403 - Exciting - orientálně-sladká Parfém č. 404 - Comfort -...

Celý článek

—————

10.03.2009 17:58

Bonbóny a bonboniéry

Víte, kde se vzal pojem bonboniéra? Italský výraz "bomboniere" znamenal parádní krabičku, ve které se darovaly bonbóny při slavnostních příležitostech. Je to tradiční symbolický dar hostům při křtinách, svatbách, a podobně. Krabičky na bonbóny se vyráběly již ve starověku. Féničané dělali...

Celý článek

—————

09.03.2009 13:04

Čokoláda - recepty III.

 Recepty s čokoládou. Z kuchařky našich babiček.   (Kuchařská kniha. Sbírka vyzkoušených jídelních předpisů. Vydána péčí spolku DOMÁCNOST 1907)   Hnědá poléva. Čokoládová poléva. II. Čokoládová poléva. III. Čokoládová poléva. IV. Čokoládová poléva. I. Čokoládový tort. II. Čokoládový...

Celý článek

—————

09.03.2009 13:03

Čokoláda - recepty II.

 Recepty s čokoládou. Z kuchařky našich babiček.   (Kuchařská kniha. Sbírka vyzkoušených jídelních předpisů. Vydána péčí spolku DOMÁCNOST 1907)   Černý pudding. Mandolety čokoládové. Černé piškotové řezy. Čokoládové krémové řezy. I. Čokoládové hubinky. II. Čokoládové hubinky....

Celý článek

—————

09.03.2009 13:02

Horká čokoláda

Horká čokoláda, jak se vařila v roce 1907.   Čokoláda.   Na 1 litr smetany se dá 7 až 8 tabulek čokolády, která se buď rozkrájí, nebo lépe nechá se v teple změknout; též se přidá malý kousek francouzského kakaa (nutné to není) a za stálého kloktání se 1/4 hodiny vaří ve vysokém hrnku. Do...

Celý článek

—————

09.03.2009 13:02

Čokoláda - recepty I.

 Recepty s čokoládou. Z kuchařky našich babiček.   Všechny uvedené recepty obsahují čokoládu. Nejmenší množství přidané čokolády je 10 dkg., nejvíce čokolády v receptu jsou 4 tabulky. Čokoláda se přidává do těsta většinou strouhaná.   (Kuchařská kniha. Sbírka vyzkoušených jídelních...

Celý článek

—————

09.03.2009 13:01

Jak se dělá čokoláda

Čokoláda roste na kakaových plantážích na kmeni kakaovníku. Nejdřív má podobu růžových květů a pak dozraje ve žlutavé až načervenalé plody, připomínající rozpraskané okurky. V každém z plodů je až sedmdesát bobovitých semen. Sklizené boby se suší na slunci. Kakaové boby jsou dovezeny do sila, kde...

Celý článek

—————

09.03.2009 13:00

Krátce z historie čokolády

Čokoláda se vyrábí z kakaové hmoty. To jsou rozemleté kakaové boby. Rostou na kakaovníku v tropech Jižní Ameriky a Afriky. Původní obyvatelé Jižní Ameriky používali z kakaovníkových plodů jen dužninu. Lisovali z ní šťávu a z té vyráběli nápoj zvaný cecero. Později pozorovali, že semena vyhledávají...

Celý článek

—————

09.03.2009 12:42

Zákusky k čaji

  Suchárky k čaji. Utři dobře 25 dkgr. másla, přidej 4 celá vejce a 1 žloutek, trochu citronové kůry, 16 dkgr. cukru, osol a opět tři pilně. Vmíchej 60 dkgr. mouky, 5 dkgr. kvasnic a 10 dkgr. sekaných loupaných mandlí. Z toho utvoř dva pruhy na máslem mazaný plech, dej do chladna skynout a po...

Celý článek

—————


Kontakt

Lenka Rottová