07.01.2011 04:42

Chlebové smaženky

Následující specialitku mě naučil před mnoha lety můj kamarád Pavol R., za což mu nikdy nepřestanu být vděčná.

Připravíme si krajíčky chleba, může být i trochu tvrdší. Rozšleháme si vajíčko na talíři - množství odhadnete, až získáte zkušenost. Můžete ho trochu osolit a přidat třeba malinko sladké papriky - nebo taky ne. Chleba osmažíme na pánvi nebo opečeme v troubě z jedné strany - ne moc, něco mezi rozpečeným chlebem a topinkou. Potom druhou stranou, tou neopečenou, namočíme chleba do vajíčka a chvilku ho necháme "nasávat". Jak dlouho, to záleží, jak je chleba čerstvý. Tvrdší krajíce necháme máčet déle. Potom velmi rychle a krátce položíme chleba namočenou stranou na pánev a prakticky ihned dáme pryč - pokud připravujeme jídlo v troubě, dáme ho zapéct pochopitelně v "normální" poloze, t.j. vajíčkem navrch, a to tak, že zapneme jen vrchní ohřev (mám na mysli elektrickou troubu, s plynovou to neumím). No, a to je všechno. :-)

Jo, ještě pro kolik osob - to je těžké, tohle jídlo mizí rychleji, než ho stihnete vyrábět, takže je těžké to spočítat.

 

Kam dál?

Další recepty na další ňaminy

Matriarcha

Fotogalerie andulek na hlavní stránce

Recepty u mě na blogu

Moje články na Dámě

Moje články na blogu v Openmlm

 

—————

Zpět


Kontakt

Lenka Rottová